Greg Van Avermaet voegt La Doyenne toe aan zijn programma

Greg Van Avermaet voegt La Doyenne toe aan zijn programma

Greg Van Avermaet verschijnt zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik (WorldTour). Oorspronkelijk zou de kopman van CCC een punt zetten achter zijn voorjaarsprogramma na de Amstel Gold Race, waarin hij gisteren veertiende werd. Dat meldt zijn team vandaag. Van Avermaet was tevreden over zijn vorm in de Amstel, en besliste daarom ook nog La Doyenne te rijden. "Ik heb na een dag nadenken beslist om zondag aan de start te verschijnen van Luik-Bastenaken-Luik", verklaart de olympische kampioen. "Ik denk dat ik erin ben geslaagd mijn vorm van de kasseiklassiekers te behouden. En met de nieuwe finish maak ik kans om een goed resultaat te behalen. Natuurlijk ben ik geen favoriet, maar ik zal gemotiveerd zijn om mijn klassiek seizoen goed te beëindigen."

"De nieuwe finish zal Greg beter liggen dan die van de vorige edities, waarschijnlijk zal de koers vroeger openbreken", vervolgt sportdirecteur Valerio Piva. "Natuurlijk is Greg onze belangrijkste troefkaart voor een goed resultaat, maar we hebben ook Alessandro De Marchi (7e in Amstel, nvdr.) en Serge Pauwels, die toonde dat zijn conditie beter wordt."

Vier keer reed Van Avermaet Luik-Bastenaken-Luik. In 2011 werd hij zevende, zijn beste resultaat. In 2017 verscheen hij voor het laatst aan de start in Luik, toen werd hij elfde.

Woensdag na afloop van de Waalse Pijl maakt CCC zijn selectie bekend voor Luik-Bastenaken-Luik.

bron: Belga