Greg Van Avermaet rijdt zondag eerste wedstrijd als olympisch kampioen

Greg Van Avermaet rijdt zondag eerste wedstrijd als olympisch kampioen

'Gouden' Greg Van Avermaet rijdt zondag met de eendagskoers Bretagne Classic - Ouest-France (WorldTour) zijn eerste wedstrijd als kersvers olympisch kampioen. Dat maakte zijn team BMC bekend. De race, voorheen bekend als de GP Plouay, wordt voor Van Avermaet zijn allereerste na zijn triomf op de olympische wegrit van 6 augustus in Rio. "Ik kijk er echt naar uit om opnieuw op de fiets te zitten en als olympisch kampioen rond te rijden", aldus de Oost-Vlaming. "Ik denk dat we een sterk team hebben dus ik ben heel gemotiveerd om er een goede wedstrijd van te maken en om aan het laatste deel van het seizoen te beginnen".

Van Avermaet wordt in Bretagne onder meer geflankeerd door ploegmaats Daniel Oss (Ita), Michael Schär (Zwi), Peter Velits (Slk) en ook Loïc Vliegen. "Met Greg komen we met een echte leider aan de start", klinkt het bij sportdirecteur Fabio Baldato. "Ik denk dat hij na de Tour de France en uiteraard na Rio heel gemotiveerd is en dat hij zoals steeds klaar is om te strijden tot op de meet".

Vorig jaar ging de zege in Plouay naar de Noor Alexander Kristoff, dit jaar heeft het parcours wel flink wat wijzigingen ondergaan.

bron: Belga