Graspop - Recordeditie lokt 200.000 bezoekers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Graspop Metal Meeting mag terugblikken op een recordeditie die 200.000 bezoekers lokte. Ook op de vierde en laatste dag van het hardrockfestival in Dessel waren de 50.000 tickets uitverkocht. Voor de fans stond zondag weer schoon volk op het podium met Limp Bizkit, Judas Priest en vanaf 22.30 uur afsluiter Ozzy Osbourne. Voor de zoveelste keer hebben de oudjes van de metal de voorbije dagen Graspop ingepalmd: Guns N' Roses, Iron maiden, Judas Priest en Ozzy Osbourne. Met bands als Volbeat en Ghost lijkt de opvolging verzekerd.

De organisatoren blikken terug op een recordeditie. Met twee primeurs: voor het eerst duurde het metalfestival in de Kempen vier dagen en was het nog voor de eerste gitaarsolo volledig uitverkocht. "Met de sterke affiche hadden we wel op een vol huis gehoopt. We hadden het geluk dat de grote namen onderweg niet afhaakten, zoals wel eens gebeurt in het genre. De voorbije jaren zijn we er enkele keren dichtbij geweest maar ditmaal is het ons gelukt."

Volgend jaar wordt teruggegrepen naar de formule van een driedaags festival. Al blijft de deur op een kier staan om nog eens een vierde festivaldag in te lassen. De editie 2019 van Graspop Metal Meeting vindt zeker opnieuw plaats op de vertrouwde locatie in Dessel. Het contract loopt tot en met volgend jaar. De verdere toekomst is nog onbekend. Zowel een verlenging van de huidige locatie als een verhuizing behoort tot de mogelijkheden.

De organisatoren hebben dit jaar veel aandacht geschonken aan randanimatie. Met vooral dank aan de Rode Duivels op zaterdagnamiddag.

bron: Belga