Graffiti in Homeland hekelt de tv-serie

Graffiti in Homeland hekelt de tv-serie

Om een set van een vluchtelingenkamp authentieker te maken, nodigden de producers van de Amerikaanse serie Homeland enkele artiesten uit om de muren te bespuiten met graffiti. De Arabische graffiti werd niet gecontroleerd door de producers. Zo slaagden de artiesten erin om boodschappen als "Homeland is racistisch" (foto boven) en "Homeland is een watermeloen" (Arabisch spreekwoord voor iets dat bedrog is) in de aflevering te steken.

In een statement lieten artiesten Heba Amin, Caram Kapp en Stone weten dat ze eerst weigerachtig stonden tegenover de opdracht. Wanneer ze echter doorkregen dat ze zo hun ontevredenheid over de eenzijdigheid afbeelding van moslims en de Arabische wereld kunnen uiten, besloten ze de opdracht aan te nemen.

Homeland kreeg al heel wat terechte kritiek. Zo gaf The Washington Post de twijfelachtige eer van meest bekrompen serie aan Homeland. De afbeelding van de mondaine Hamrastraat in Beiroet als een gevaarlijke straatje in een sloppenwijk in het tweede seizoen lokte ook heel wat kwade reacties uit. In het vierde seizoen, dat zich vooral in Pakistan afspeelt, was de antagonist bovendien de neef van ene Haissam Haqqani, een naam die heel wat gelijkenissen vertoont met die van Husain Haqqani, een voormalige Pakistaanse ambassadeur voor de Verenigde Staten.

Alex Gansa, de showrunner van Homeland, lijkt er zich niet veel van aan te trekken. "We hadden dit moeten zien voordat de beelden uitgezonden werden. Homeland is echter een serie die ook steeds streeft om ontwrichtend te zijn en de dialoog probeert uit te lokken dus we kunnen niet anders dan deze artistieke sabotage te bewonderen", aldus Gansa in een statement aan Mashable.

Homeland is een watermeloen

Homeland is geen tv-programma