GP Québec - Matthews heeft derde seizoenszege te pakken

GP Québec - Matthews heeft derde seizoenszege te pakken

Michael Matthews heeft zijn derde overwinning van het seizoen beet. De Australiër werd door zijn bondscoach niet geselecteerd voor het WK in Innsbruck en haalde vrijdag in Québec zijn gram door de zege te pakken. Matthews kende tot voor kort geen al te best seizoen: veel pech in het voorjaar, uiteindelijk de zege in de proloog in de Ronde van Normandië eind april en daarna bouwde hij op naar de Tour waar hij in 2017 zo succesvol was met twee zeges en de groene trui. Dit jaar moest hij door ziekte na vier dagen al afstappen. Hij won daarna wel een rit in de BinckBank Tour en werd tweede in het eindklassement, nu heeft hij een zege vast in Québec, waar hij de voorbije jaren ook al grossierde in ereplaatsen (tweede, vijfde en derde). "Ik ben echt blij, opgelucht dat ik nu eens op het hoogste schavot sta", zei hij in het flashinterview. "Dit betekent veel voor mij, want ik was er hier al vaak dichtbij. Nu mag ik juichen en zeker na zo'n seizoen is dat wel belangrijk. Dit is nog maar de tweede keer dat ik de handen omhoog kan steken dit jaar (met de zege in de proloog ging dat niet, red)."

"Het was een beetje ongeorganiseerd in het slot", ging hij verder. "Een hectische finale, we hadden Kennaugh niet meteen. Ik zat op 1 kilometer van het eind al in derde positie en ik was een beetje nerveus omdat ik schrik had dat ik te vroeg op kop zou komen. Het was dan Gasparotto die de sprint lanceerde op rechts, te vroeg en ik probeerde wat te profiteren van zijn slipstream. Dan ging Greg op links en moest ik een andere sprint doen. Uiteindelijk win ik en ben ik zeer trots. Ik dank ook mijn team dat me de ganse dag goed omringde en me perfect naar voren loodste. Zonder hen win ik niet vandaag. Ik reisde wel met vertrouwen af naar hier, maar met zo'n tegenstanders weet je nooit. Ik weet dat ik snel ben, maar je moet het ook nog afmaken tegen die andere renners."

"Thank God", zei hij. "Het is geweldig om toch weer die zege te pakken. Indien ik 2019 had moeten ingaan met het gevoel van de eerste helft van dit seizoen, dan was dat zeer moeilijk geweest. Nu heb ik nog een mooi tweede deel van het seizoen. Je moet gewoon positief blijven na al die pech, blijven werken en inderdaad, misschien profiteer ik nu wel een beetje van mijn frisheid ten opzichte van de andere renners die wel de Tour reden. Het is echt een opluchting voor mij om hier te winnen."

bron: Belga