GP judo Marrakech - Toma Nikiforov pakt zilver in Marokko

GP judo Marrakech - Toma Nikiforov pakt zilver in Marokko

Toma Nikiforov, Europees kampioen bij de -100 kg, heeft zondag zilver veroverd op de Grand Prix in het Marokkaanse Marrakech. Na een minuut in de Golden Score counterde de Ier Benjamin Fletcher heel gevat en zo kon hij de winnende waza-ari scoren. Toma Nikiforov (IJF 17) domineerde in zijn tweede toernooi na zijn knieoperatie en zes maanden revalidatie de eerste minuten van de finale, maar nadien nam de vermoeidheid gestaag toe en werd het duidelijk dat hij na zes maanden inactiviteit fysiek nog niet top is. Na één minuut in de verlengingen ondernam hij weliswaar nog een aanvalspoging, maar die was zo zwak dat Fletcher heel gemakkelijk kon counteren met de winnende waza-ari als gevolg.

Toch kan Toma Nikiforov met vertrouwen de Grand Slam van Ekaterinaburg van volgende week tegemoet zien waar hij vorig jaar het podium op mocht voor zilver.

Sophie Berger (-78 kg) kwam op deze laatste dag van de Grand Prix van Marrakech niet verder dan de achtste finale waarin ze in de Gloden Score op strafpunten, 3 tegen 2, verloor van de Portugese veterane Yahima Ramirez (IJF 30).

bron: Belga