Gouverneur Jan Briers verkozen tot nieuwe voorzitter Gent Festival van Vlaanderen

Gouverneur Jan Briers verkozen tot nieuwe voorzitter Gent Festival van Vlaanderen

De Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers is verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur van Gent Festival van Vlaanderen. Dat meldt de organisatie. Briers volgt de voormalige Gentse burgemeester Frank Beke op, die ere-voorzitter van het festival wordt. De 64-jarige Jan Briers was 27 jaar lang gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen Gent en Brussel. In 2013 werd hij gouverneur van Oost-Vlaanderen, maar hij bleef lid van de raad van bestuur van het festival. "Ik ben het festival natuurlijk blijven volgen als gouverneur met een groot hart voor cultuur en ik ondersteun jong talent met het beleid", zegt Briers. "Ik ben heel blij dat de ploeg van het festival, elk jaar een bijzonder mooi artistiek project neerzet. Ik zie mijn taak als voorzitter, en bij uitbreiding die van heel de raad van bestuur, als ondersteunend bij het beleid van de twee directeurs om hen te helpen bij het realiseren van de toekomst van het festival."

Het nieuwe mandaat maakt voor mij de cirkel rond, zegt Briers. "Mijn vader startte het festival in 1958 en ik kan mijn loopbaan eindigen bij mijn eerste liefde. Ik wil de banden aanhalen met alle muziekfestivals en -huizen in Gent. Dat Gent door Unesco als Unesco City of Music werd verkozen, is echt geen toeval."

Briers is ook voorzitter van de European Festivals Association, en wil Gent Festival van Vlaanderen sterker op de internationale kaart zetten.

bron: Belga