Göteborgse penis op het ijs vervangen door reusachtig exemplaar

Göteborgse penis op het ijs vervangen door reusachtig exemplaar

Met een bezem met een zéér lange steel veegden de gemeentewerkers het 'kunstwerk' uit. Heel wat bewoners waren echter teleurgesteld door de daad. Meteen werd een Facebookpagina met een petitie voor een terugkeer van de sneeuwpenis op poten gezet. De pagina verzamelde op enkele dagen meer dan 3.000 likes.

Emilian Sava, een van de gemeentewerkers die de vandalenstreek uitveegde, toonde echter berouw omdat hij naar eigen zeggen "vrije meningsuiting had gecensureerd." Op de Facebookpagina vroeg hij suggesties om een replica van het werk te maken in een ander deel van Göteborg.

Uiteindelijk ging hij woensdag aan de slag met professionele apparatuur om sneeuw te ruimen. In een veld in de buurt Vallgraven creëerde Sava een reusachtige ijzige fallus, die enkel vanuit de lucht zichtbaar is.

"Nu kun niemand aanstoot nemen aan de penis. Hij is niet zichtbaar vanop de grond en helikopterpiloten kunnen waarschijnlijk eens goed lachen", getuigt Sava in de lokale krant GT.

Var med och tog bort Göteborgs snöpenis – ångrade sig. Här är nya, lite större, skapelsen: https://t.co/ji4CuZ5OP3 pic.twitter.com/PIzl9Jz7m5

— Aftonbladet (@Aftonbladet) 21 januari 2016

Op de Facebookpagina volgden heel wat positieve reacties. "Alles is vergeven, alles is vergeten. Een magnifiek werk", laat iemand weten. Andere bewonderaars zouden zelfs tot tranen toe bewogen zijn.

Sava is er ondertussen van overtuigd dat hij in trend heeft gestart. "Over heel Zweden kunnen mensen penissen tekenen. Vrijheid van kunst voor iedereen!", aldus de gemeentewerker aan Aftonbladet