Google wil je wachtwoord vervangen door ultrasone geluiden

Google wil je wachtwoord vervangen door ultrasone geluiden

Dit weekend heeft internetgigant Google het Israëlische SlickLogin gekocht. SlickLogin is een bedrijf dat zich toelegt op de veiligheid van jouw online data maar juist door de verificatie in twee stappen af te schaffen.

Verificatie in twee stappen gaat als volgt. Je logt je eerst in met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Nadien krijg je een bericht op je gsm met een code die je dan moet ingeven. Dan pas ben je ingelogd. De mannen van SlickLogin vonden dit veel te omslachtig en kwamen daarom op de proppen met iets veel eenvoudiger.

Met SlickLogin moet je gewoon je smartphone dichtbij je computer houden. SlickLogin zorgt er voor dat jouw computer ultrasonische geluiden uitstoot. Mensen kunnen die niet waarnemen maar je smartphone wel. Je smartphone stuurt dan op zijn beurt de gegevens terug naar de servers van SlickLogin en je bent binnen.

Het geluidssignaal zou elke keer een ander zijn, dus je moet fysiek aanwezig zijn bij je computer met je smartphone. Dat is iets dat hackers niet kunnen, dus je gegevens zijn beschermd. Nu nog hopen dat je huisdieren niet te hard reageren op het ultrasone geluid.