Google vertelt je exact waar je wanneer was

Google vertelt je exact waar je wanneer was

Als je naar je tijdlijn gaat, kan je voor elke dag opzoeken waar je geweest bent. Google Maps geeft alle locaties weer die bijgehouden zijn via je locatiegeschiedenis. Daarvoor moet die functie uiteraard wel ingeschakeld zijn.  Je tijdlijn is alleen voor jou zichtbaar, en je kan ook plaatsen verwijderen. Een rood bolletje geeft aan waar je op een bepaalde dag allemaal geweest bent. Zo vermijd je voortaan discussies met je vrienden over waar die leuke bar ook weer was die je enkele weken geleden ontdekte en kan je nog eens bekijken wat je allemaal bezocht hebt tijdens een rondreis doorheen Australië. Dat legt Google uit in een blogpost.

‘Location History' bestaat al langer. De functie bepaalt je locatie op basis van Wifisignalen, om zo de batterijverslindende GPS niet al te vaak in te moeten schakelen. De locaties die je te zien krijgt, zijn dan ook plaatsen waar je gsm een wifisignaal ontvangen heeft. Dat betekent niet per se dat je ingelogd moet zijn op die wifi. Bij ons toont Google Maps in elk geval dat we ons vandaag plichtsbewust op de werkvloer bevinden (foto boven).

In het verleden kwam er kritiek op de functie omdat veel gebruikers niet weten dat hun locatie bijgehouden wordt en wat ermee gebeurt. Volgens Google zijn de voordelen echter legio. Zo kan je smartphone op basis van je locatiegeschiedenis informatie geven over verkeersproblemen op je dagelijkse route of betere zoekresultaten genereren. Ook voor adverteerders is het een handige tool. De locatiegeschiedenis kan Google immers ook helpen om gerichtere advertenties aan te bieden.