Google ontslaat seksistische ingenieur

De Google-ingenieur, die in een blog de lage aanwezigheid van vrouwen in de technologiesector toewees aan biologische factoren, is nu ontslagen. Dat berichten Amerikaanse media.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Volgens Bloomberg News heeft de ingenieur in kwestie, James Damore, zijn ontslag bevestigd. Google zelf gaf geen commentaar.

Ophef

De blog was enkel bedoeld voor intern gebruik, maar lekte toch uit. In de nota schreef de man dat "de keuzes en capaciteiten van mannen en vrouwen verschillen, in grote mate als gevolg van biologische oorzaken. Die verschillen kunnen verklaren waarom we geen gelijke vertegenwoordiging hebben van vrouwen in de techsector en bij het leiderschap", luidde het.

De blog leidde tot heel wat ophef. De verantwoordelijke bij Google voor diversiteit liet meteen verstaan dat dit niet het standpunt is van het bedrijf.

Mannenbastion

De jongste tijd was er al kritiek op het mannenbastion Silicon Valley. Maar liefst 69% van alle personeelsleden is een man. Facebook bijvoorbeeld telt slechts 27% vrouwen onder zijn kaderleden. Bij Apple werken er in het hele bedrijf amper 37% vrouwen.