Google lanceert videochatdienst Duo

Internetgigant Google is begonnen met de uitrol van Duo. Die app maakt het mogelijk om te videochatten met de smartphone. Het Amerikaanse bedrijf hoopt met enkele nieuwigheden het vuur aan de schenen te leggen van populaire concurrenten zoals FaceTime, Skype en Facebook Messenger.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Google is van vele markten thuis, maar met berichtendiensten wil het tot dusver maar niet lukken. Eerder ontwikkelde het zonder veel succes toepassingen zoals Google Talk en Hangouts. Microsoft (Skype), Apple (FaceTime) en Facebook (Messenger) slaagden daar wel in.

Daarom kondigde Google in mei een nieuwe poging aan, met Allo voor tekstberichten en Duo voor videobellen. Op eerstgenoemde is het nog even wachten, maar laatstgenoemde is in principe vanaf vandaag beschikbaar op Android en iOS. Google biedt de app - die voorlopig exclusief op smartphones werkt - in 78 talen aan.

Het grootste verschil met de vorige Google-apps is dat nu gebruik wordt gemaakt van het telefoonnummer, net als bij WhatsApp. Er is dus geen aparte account nodig en de gebruiker kan iedereen bereiken die al in zijn telefoonboek staat.

Een andere functie waarmee het bedrijf wil scoren is 'Knock Knock'. De gebruiker kan al live op het smartphonescherm van zijn correspondent verschijnen, nog voor die heeft opgenomen. Verder belooft Google dat Duo ook goed zal werken op tragere netwerken, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden. Al zal het aantal pixels uiteraard wel afhangen van de kwaliteit van je internetverbinding.

Foto's R.V.