Google laat je je geschiedenis downloaden

Google laat je je geschiedenis downloaden

Jongeren krijgen wel eens het verwijt op het internet te leven. Wel, als je effectief op het internet zou leven, dan zou Google het nu mogelijk maken dat je je hele leven in een documentje kan downloaden. Klinkt handig, maar Google weet meer over jou dan je denkt. En het gaat verder dan gewoon welke sites je bezoekt.

Als je de handleiding volgt krijg je een document in je Google Drive waarin alles staat dat het bedrijf de laatste jaren over jou verzameld heeft. Van welke vakantiebestemmingen je hebt opgezocht, tot je adres maar ook welke personen je hebt opgezocht en waarschijnlijk ook welke porno je kijkt.

Beeld je gewoon alle dingen in die je de afgelopen week hebt opgezocht, en verzamel die dan allemaal mooi in één document. Denk eens na hoeveel weken je al Google gebruikt. Dat is wat je nu kan opvragen.

Google

Je kan er heel wat uit opsteken, maar wilt je al die informatie wel op je computer hebben staan? Het wordt aangeraden dat je het bestand niet te lang op je computer laat staan, zeker als je er niet van overtuigd bent of hij al dan niet goed beveiligd is. In de foute handen kan het voor onaangename situaties zorgen.

Als je Google niet vertrouwt met al die informatie maken ze het eigenlijk heel gemakkelijk om je zoekgeschiedenis te verwijderen, dat doe je zo:

1. Log in op je Google-account

2. Ga naar www.google.com/history

3. Klik op 'Remove all Web history'

4. Klik op 'Ok'

Misschien slaap je dan toch een beetje geruster.