Google Glass hielp een dokter een leven redden

Google Glass hielp een dokter een leven redden

Google Glass kan gebruikt worden om mails en informatie te checken zonder je handen te gebruiken maar blijkbaar kan het elektronische brilletje van Google ook levens redden. The Boston Globe meldt dat dokter Steven Horng van het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston in januari een patiënt in de spoed had met een hersenbloeding. Dokter Horng wist dat die patiënt allergisch was voor sommige medicijnen die het bloeden konden stoppen, maar niet dewelke. Hij had geen tijd om door de patiënt zijn medisch dossier te zoeken dus zocht hij de informatie op met zijn Google Glass. Dat bespaarde hem heel wat tijd omdat hij niet door een dossier moest bladeren of een computer moest doorzoeken en hij slaagde erin de patiënt te redden.

Dokter Horng hielp met de integratie van Google Glass op de spoeddienst. Hij zegt dat de bril zijn werk drastisch vermindert. Hij kan bij zijn patiënten blijven als hij iets wil opzoeken en dat maakt voor hem al een heel verschil. Door zijn positieve ervaringen zullen alle dokters op de spoeddienst van het Beth Israel hospitaal vanaf deze week een Google Glass dragen tijdens hun werk. Er zullen vanaf nu QR-codes hangen bij de patiënten. De dokters kunnen die codes scannen om de medische dossiers van de patiënten direct te zien.

De originele software is wel verwijderd van de brillen die de dokters gebruiken. Dat hebben ze gedaan omdat er nog heel wat vragen zijn rond het privacybeleid van Google Glass. De ziekenhuizen willen dat de dossiers van hun patiënten vertrouwelijk blijven en met die andere software kan Google niet aan de gegevens die de dokters opzoeken.

De software die nu op de brillen staat, is gemaakt door Wearable Intelligence. De dokters kunnen nog altijd snel informatie opzoeken maar ze kunnen enkel het wifi-netwerk van het ziekenhuis gebruiken en de informatie wordt zeker niet gedeeld met Google. Wearable Intelligence heeft een filmpje gemaakt om aan te tonen hoe die technologie juist werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=jnEdaslPtEg

Het nieuws dat het ziekenhuis in Boston Google Glass meer gaat gebruiken valt samen met een initiatief van Google waarmee ze willen aantonen dat Glass een aanwinst is op de werkplaats. Met dat initiatief hopen ze ook meer software-ontwikkelaars aan te trekken die specifieke software kunnen creëren voor bedrijven, op basis van Google Glass.