Google Flights voorspelt prijsverhogingen vliegtickets

Google Flights voorspelt prijsverhogingen vliegtickets

Het prijsbeleid van de verschillende vliegtuigmaatschappijen is de dag van vandaag voor zowat iedereen een goed bewaard geheim. Op het internet circuleren verschillende theorieën over het beste tijdstip om een ticket te kopen. Voor veel consumenten is het dan ook behoorlijk frustrerend om een vlucht te boeken die slechts enkele uren ervoor nog een pak goedkoper was. Met zijn nieuwe toepassing wil Google de vliegmaatschappijen een stap voor zijn.

Met de bestaande tool is het een kinderspel om prijsvergelijkingen te doen en gebruikers krijgen ook nu al een waarschuwing zodra de prijs gewijzigd wordt. Die service wordt nu uitgebreid, waardoor klanten hun tickets kunnen reserveren nog voor de prijzen de hoogte in schieten. Om de prijzen adequaat te kunnen voorspellen, maakt de zoekgigant gebruik van data over prijsveranderingen in het verleden.

Verder gaat Google Flights gebruikers ook informeren over alternatieven voor de gezochte vluchten. Denk daarbij aan informatie over alternatieve routes of een voordeligere vertrekdatum. Tot slot wordt ook de functie om hotels te vinden uitgebreid. Met de tab ‘deals' krijgen consumenten een overzicht van speciale formules en kortingen in hotels op de gekozen bestemming.