Google Chrome Canvas lijkt verdacht hard op Microsoft Paint

Wij konden als kind urenlang zoet zijn met Paint. Huisjes tekenen, bladwijzers opstellen, denkbeeldige producten ontwerpen... Triest was dan ook de dag dat Microsoft besloot om Paint niet langer te updaten. Maar er is hoop: Google Chrome Canvas lijkt wel verdacht hard op Paint.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Hoe zit het met Paint?

Zeker in het begin heerste er heel wat onduidelijkheid over wat er nu juist zou gebeuren met Microsoft Paint. Voor de duidelijkheid: Paint verdwijnt niet. Je kan dus opgelucht ademhalen. Het programma zal niet meer worden geüpdatet, maar blijft wel nog gewoon beschikbaar. In de toekomst zal het wellicht niet meer standaard op je computer staan en zal je het zelf gratis kunnen downloaden in de app store. De plaats van Paint zal ingenomen worden door Paint 3D, waar je - zoals de naam al zegt - in 3D aan de slag kan.

Paint voor dummies

Paint was al relatief simpel, maar Canvas is dat nog meer. De gratis app heeft slechts vijf werkmiddelen: een potlood, vulpen, stift, houtskool en gum. Doe je iets fout, dan klik je gewoon op het pijltje terug. Gelukkig kan je ook beelden importeren, zodat je makkelijk amateuristisch kan fotoshoppen. Aan de slag dus.