For Good-app helpt je om duurzamer te leven

For Good-app helpt je om duurzamer te leven

Maarten Desmet, architect en gespecialiseerd in duurzaam leven, bedacht For Good samen met Koen Jaspers, handelsingenieur. "Wij geloven dat iedereen op zijn eigen manier duurzaam kan leven", vertelt Desmet. De app moet vooral inzicht verschaffen in het klimaatprobleem. "Wie goed geïnformeerd is, zal ook betere keuzes maken", klinkt het.

Alternatieven

Aan de hand van een aantal gerichte vragen over je voedingspatroon en energieconsumptie meet de app je CO²-uitstoot. Hoeveel je transport verbruikt, berekent de toepassing zelf. Zo detecteert ze automatisch op welke manier je je verplaatst. Met nuttige tips word je geprikkeld om alternatieven uit te proberen. De app vertelt je welke impact je keuzes hebben op het milieu. Dat wordt heel concreet voorgesteld door weer te geven hoeveel aardbollen nodig zouden zijn, als iedereen jouw levensstijl had. "Met For Good willen we aantonen dat de beslissingen die je dagelijks maakt wel degelijk gevolgen hebben voor het klimaat", legt Desmet uit.

Uitdagingen

Foto Britt Guns

Voor elke stap die je zet, krijg je positieve commentaar. Je ontvangt ook wekelijks rapporten met je beste prestaties en de hoeveelheid CO²-uitstoot die je hebt vermeden. Dat wordt bijvoorbeeld uitgedrukt in het aantal bomen dat je uitspaart en wagens die je van de weg haalt. Als je onder 133 kg CO² per week blijft, haal je de klimaatdoelstelling. Met de app kan je ook deelnemen aan uitdagingen en je collega's of buren overtuigen om zo weinig mogelijk CO² uit te stoten. Zo strijden 65 gemeenten van de provincie Antwerpen een jaar lang tegen elkaar om de kleinste voetafdruk.

Meer weten? Surf naar https://www.forgood.eco/challenge/