Golden State plaatst zich voor vijfde opeenvolgende finale

Golden State plaatst zich voor vijfde opeenvolgende finale

Tweevoudig regerend kampioen Golden State heeft zich voor zijn vijfde opeenvolgende finale in de NBA geplaatst. Daarvoor volstond gisteren een 117-119 zege bij Portland, na een verlenging. De Warriors wonnen zo de finale van de Western Conference met 4-0 tegen de Trail Blazers. Ze zijn pas het tweede team in de NBA-geschiedenis dat vijf finales op een rij speelt, dat is al 53 jaar niet meer gebeurd. Van 1957 tot 1966 traden de Boston Celtics in tien opeenvolgende finales aan.

Het team uit Oakland, nog steeds zonder de geblesseerde Kevin Durant, keek echter tegen een achterstand van 17 punten aan, maar voor de derde opeenvolgende keer kon Golden State het tij keren in het vierde quarter. Sterspeler Stephen Curry was opnieuw bepalend met 37 punten. Hij liet zelfs een triple double optekenen, met ook nog 13 rebounds en 11 assists. Ook Draymond Green lukte drie keer dubbele cijfers, met 18 punten, 14 rebounds en 11 assists.

Vanaf 30 mei neemt Golden State het in de finale om de titel op tegen de winnaar van de Eastern Conference. Milwaukee leidt in de andere finale met 2-1 tegen Toronto. Vandaag staat het volgende duel in Toronto op het programma.

bron: Belga