Gokker verliest 550 euro door fotootje op Facebook

Gokker verliest 550 euro door fotootje op Facebook

De eerste dinsdag van november staat in Australië traditioneel in het teken van de Melbourne Cup. Die paardenrace wordt al sinds 1861 georganiseerd en in de deelstaat Victoria krijgen sommige werknemers zelfs een wettelijke verlofdag tijdens de Melbourne Cup. Vaak plaatsen mensen dan ook een gokje op de race.

Zo ook Chantelle uit Perth, die onverhoopt inzette op Prince of Penzance en de jockey Michelle Payne (foto boven). Het paard had immers een notering van 101 tegen 1, wat zelfs bij een kleine inzet een flinke bonus zou opleveren. Payne schreef geschiedenis door als eerste vrouwelijke jockey de Melbourne Cup te winnen. Chantelle streek maar liefst 550 euro op, wat ze vierde met een selfie, inclusief het winnende ticket, op Facebook.

Die foto komt haar nu duur te staan. Toen ze haar winst wou ophalen, bleek dat iemand al aan de haal was met het bedrag. Blijkbaar had een van haar 'vrienden' op Facebook de streepjescode op de foto gebruikt om de winst te innen bij een automaat.

De Australische radiozender Triple M sprak met de onfortuinlijke gokker, die aangaf dat de politie de dief al op het spoor is. De radiozender stak haar alvast een hart onder de riem door haar inzet te vergoeden.