Goffin zakt naar elfde plaats op ATP-ranking, Djokovic wordt derde

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin moet na de US Open een plaatsje inleveren op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar verliest zijn plek in de top tien. Goffin haalde net als vorig jaar de vierde ronde (achtste finales) in New York. Hij wisselt van positie met de Amerikaan John Isner, die de kwartfinales bereikte en daarmee twee rondes beter deed dan in 2017.

Novak Djokovic mocht gisteren voor de derde keer in zijn carrière de trofee in de lucht steken in Flushing Meadows. Op de ranking wipt de Serviër van zes naar drie. Met 6.445 punten moet hij alleen Rafael Nadal (8.760 ptn) en Roger Federer (6.900 ptn) voor zich dulden.

Verliezend finalist Juan Martin del Potro (vierde) en Alexander Zverev (vijfde) worden voorbijgestoken door Djokovic.

Iets lager op de ranking maakt Kei Nishikori een mooie sprong. De Japanner ontbrak vorig jaar door een blessure in New York en haalde er deze editie de laatste vier. Hij stijgt zeven plaatsen naar nummer 12.

Verder doet ook John Millman een uitstekende zaak. De Australiër, die in de achtste finales Federer verraste en dan op Djokovic botste, stijgt van 55 naar 37.

Goffin blijft voorlopig de enige Belg in de top honderd. Ruben Bemelmans, die als 'lucky loser' in de eerste ronde van de US Open werd uitgeschakeld, klimt wel negentien plaatsen en staat 109e. Kimmer Coppejans stijgt door zijn overwinning op het Challengertoernooi in Sevilla 80 plaatsen en belandt op nummer 211.

bron: Belga