Goffin trekt de lijn in 2018 gewoon door

Het jaar is nog maar net begonnen of het tennisseizoen draait al op volle toeren. David Goffin en Elise Mertens verdedigen de Belgische eer op de Hopman Cup, terwijl de rest zich klaarstoomt voor de komende Australian Open.
door
Belga
Leestijd 2 min.

België is een van de acht landen die deelnemen aan de Hopman Cup, een jaarlijks tornooi met gemengde teams. David Goffin (ATP 7) en Elise Mertens (WTA 36) verloren maandag al hun eerste duel in het Australische Perth. Duitsland bleek met 2-1 te sterk, al maakte Goffin wel indruk door Alexander Zverev vlot te verslaan.

"Voel me 110% fit"

Met een comfortabele zege tegen de nummer vier van de wereld trekt de Luikenaar zijn sterke prestaties van 2017 gewoon door. "Het is alsof 2017 niet gestopt is", grapte de Sportman van het Jaar na afloop. "De vorm is al meteen goed en ik voel met 110% fit. Laat ons hopen dat dat zo blijft en dat dit het startschot is voor een uitstekend jaar."

Op de tweede speeldag in groep A nemen Goffin en Mertens het vannacht op tegen het thuisland, dat aantreedt met Thanasi Kokkinakis (ATP 209) en Daria Gavrilova (WTA 25). Vrijdag volgt het laatste groepsduel tegen de Canadezen Vasek Pospisil (ATP 108) en Eugenie Bouchard (WTA 83). Een eventuele finale vindt zaterdag plaats.

Ondertussen worden er elders Down Under volop tornooien afgewerkt ter voorbereiding op de Australian Open, het eerste grandslamtornooi van het jaar. Zo staan Ysaline Bonaventure (WTA 183) en Kirsten Flipkens (WTA 76) allebei in de tweede ronde van het WTA-tornooi van Auckland, in buurland Nieuw-Zeeland. Enkel Alison Van Uytvanck (WTA 77) ging er in haar openingswedstrijd onderuit.

In Brisbane liet Garbine Muguruza (WTA 2) de kans liggen om de Roemeense Simona Halep van de eerste plaats op de wereldranking te stoten. De Spaanse moest tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA 53) opgeven met krampen en verliet de court al huilend.

Heup speelt Murray parten

Normaal zou Andy Murray (ATP 16) in Brisbane overigens zijn comeback maken na maanden vol blessureleed, maar de Brit heeft opnieuw last van de heup en gaf in extremis forfait. Murray is zo ook hoogst onzeker voor de Australian Open, waar hij als vijfvoudig verliezend finalist nog nooit kon zegevieren.