Goffin treft Australiër Ebden in 1e ronde, Bemelmans neemt het op tegen Johnson

Goffin treft Australiër Ebden in 1e ronde, Bemelmans neemt het op tegen Johnson

Op Wimbledon is vanmiddag geloot. David Goffin (ATP 9) neemt het in de eerste ronde op tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP 51). Ruben Bemelmans (ATP 104) van zijn zijde kruist de degens met de de Amerikaan Steve Johnson (ATP 42). Het wordt de vijfde ontmoeting tussen de 27-jarige Goffin en de 30-jarige Ebden. De Belgische nummer één won de drie laatse duels tussen beide spelers, in Kuala Lumpur (2011), Brisbane (2013) en Tokio (2017). Ebden pakte in 2010 een overwinning tegen Goffin op het Challengertoernooi in Loughborough. Alle duels gingen door op hardcourt.

In de achtste finales volgt voor Goffin mogelijk een ontmoeting met de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 4). Bij de laatste acht zou de Spaanse nummer één van de wereld Rafael Nadal (ATP 2) de tegenstander kunnen zijn.

Voor de 30-jarige Bemelmans kwam de 28-jarige Amerikaan Steve Johnson als tegenstander in de eerste ronde uit de bus. Het wordt voor de Limburger de tweede ontmoeting met Johnson. In 2013 won de Californiër op het Challengertoernooi van Nottingham (op gras).

Verder treft de Zwitser Roger Federer in de eerste ronde de Serviër Dusan Lajovic (ATP 57) en neemt Nadal het op tegen de Israëliër Dudi Sela (ATP 129).

bron: Belga