Goffin moet zwart beest temmen

Op Wimbledon neemt David Goffin het vandaag op tegen Marcos Baghdatis. Om de tweede week te halen, moet de Luikenaar voor de eerste keer in zijn carrière langs de Cyprioot.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

Met het oog op de derde ronde is er slechts nieuws voor David Goffin (ATP 15, foto links): in drie onderlinge duels kon de 24-jarige Luikenaar nog geen enkele keer winnen van Marcos Baghdatis (ATP 54, rechts). Zo was de 30-jarige Cyprioot eerder dit jaar nog te sterk op de Australian Open en in Dubai. Bovendien kan Bags goed uit te voeten op gras, getuige een halve- en een kwartfinale op Wimbledon in 2006 en 2007.

Geen setverlies

Gelukkig is er ook heel wat goed nieuws voor onze landgenoot. Om te beginnen staat Goffin uitstekend te tennissen op het Londense gras. Als 16de reekshoofd ontliep de Luikenaar tot dusver de grote kanonnen en leed hij in twee partijen nog geen setverlies. Een schril contrast met zijn tegenstander van vandaag: Baghdatis herstelt nog van een kuitblessure en moest in de tweede ronde tegen de Australiër John Millman (ATP 120) een 0-2-achterstand in sets ophalen, wat resulteerde in een partij van bijna 4 uur.

«Goed niveau»

Goffin beseft dat het ideale moment is aangebroken om zijn zwart beest te temmen. «Baghdatis kan een ongeloofelijk niveau halen, met snelle slagen en een goede service», analyseert onze laatst overgebleven landgenoot in het enkelspel. «Maar ik ben er klaar voor. Mijn niveau is goed en ook fysiek verloopt alles naar wens.» Tegelijk heeft ook zijn tegenstander er vertrouwen in. «Goffin kan vrijwel alles, maar ik ben net iets beter op gras», besluit Baghdatis.