"Goffin heeft ons de voorbije week omvergeblazen"

"Goffin heeft ons de voorbije week omvergeblazen"

In Londen bereikte de Belgische nummer één tot ieders verbazing de finale, door onderweg Rafael Nadal en Roger Federer te verslaan. Ook in Frankrijk is dat niet onopgemerkt voorbijgegaan.

"We zijn de voorbije tien dagen omvergeblazen door de prestaties van Goffin", geeft de Franse kapitein Yannick Noah toe. "Net als het Belgische team hebben we met grote ogen zitten kijken. David heeft heel sterk gespeeld en dus zullen we op een erg hoog niveau moeten spelen om te winnen."

Wereldtopper

Lucas Pouille (ATP 18), die goed bevriend is met Goffin, denkt er net hetzelfde over. "David maakt momenteel deel uit van het kransje wereldtoppers, dus zullen op ons best moeten zijn", klinkt het.

Dat Pouille de laatste drie onderlinge duels gewonnen heeft, hoeft niets te betekenen. "Elke keer waren het gesloten partijen waarin ik het moeilijk had", herinnert de Franse nummer twee zich.

Voorlopig is het niet eens zeker of Pouille de enkelspelen voor zijn rekening zal nemen. Met Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15), Richard Gasquet (ATP 31) en Julien Benneteau (ATP 57) heeft Noah nog drie opties achter de hand.

"De beslissing over wie wat speelt zal pas op het laatste moment genomen worden", aldus de Franse kapitein. "Ik wil onze tegenstander niet nog wijzer maken dan hij al is. Wij hebben opties, maar België heeft die ook."