Goffin: "Dit was de ideale start"

Goffin: "Dit was de ideale start"

David Goffin (ATP 30) plaatste zich zonder problemen voor de tweede ronde van Roland Garros. De Luikenaar klopte in zijn opener de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 72) in drie sets: 6-0, 6-2 en 6-2. "Ik ben tevreden", reageerde de Belg nadien. "Dit was van start tot finish een goede wedstrijd." "Ik speelde een constant tennis en sloeg goed op", analyseerde Goffin. "Vanaf de eerste ogenblikken stond ik er en ik kon mijn tempo opleggen in elke set. In het algemeen toonde ik dat ik beter was dan mijn tegenstander, in alle onderdelen van het spel. Dit is de ideale start."

"Het was ook heel plezant om op de court Simonne-Mathieu te spelen", vervolgde hij. "Er hing een toffe sfeer op de tribunes. Ik hou er een goed gevoel aan over. Nu ga ik genieten van de zege, en dat me toeleggen op het vervolg van het toernooi."

De Luikenaar treft in de tweede ronde de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 83) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP 79). In de derde ronde wacht mogelijk topper Rafael Nadal of, als er van een enorme verrassing sprake is, Kimmer Coppejans. Goffin haalde zijn beste resultaat in Parijs in 2016, toen hij er in de kwartfinales uitging tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. Vorig jaar sneuvelde hij in de vierde ronde.

bron: Belga