Goffin blijft zevende op ATP-ranking, andere Belgen leveren in

Goffin blijft zevende op ATP-ranking, andere Belgen leveren in

David Goffin behoudt vandaag de zevende plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar was afgelopen week aan de slag in de Hopman Cup in Perth, waar hij aan de zijde van Elise Mertens maar net de finale miste. Deze week rondt de Luikenaar zijn voorbereiding op de Australian Open af met een deelname aan de Kooyong Classic, een exhibitietoernooi in Melbourne.

Steve Darcis, de tweede Belg in de top honderd, moet vijf plaatsen inleveren. 'Shark' staat 82e en zal de komende weken en maanden nog flink zakken aangezien hij door een elleboogblessure nog een hele tijd buiten strijd zal zijn.

Naast Darcis gaan ook Ruben Bemelmans (119e, -2) en Arthur De Greef (190e, -12) achteruit op de ATP-ranking.

In de top tien van het klassement blijft alles bij het oude. De Spanjaard Rafael Nadal staat op 1 voor de Zwitser Roger Federer en de Bulgaar Grigor Dimitrov. Die laatste sneuvelde afgelopen weekend in de halve finales van het toernooi in Brisbane, waar hij titelverdediger was. Hij verloor van Nick Kyrgios, die ook de finale won. De Australiër stijgt op de ranking vier plaatsen naar nummer 17.

Lager op de ranking doet de Fransman Gilles Simon een uitstekende zaak. Hij pakte de titel in het Indiase Pune en wipt in het klassement van 89 naar 57.

Gaël Monfils, landgenoot van Gilles Simon, klimt dankzij zijn toernooi in Doha zeven plaatsen naar nummer 39.

bron: Belga