Goffin blijft elfde op ATP-ranking, Darcis (59e) zakt plaatsje

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin behoudt vandaag de elfde plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. Steve Darcis, de tweede Belg in de top honderd, moet een positie inleveren en is 59e. Afgelopen week stonden er door de Davis Cup geen ATP-toernooien op de kalender. De meeste toppers lasten, net als Goffin, een rustperiode in na de Australian Open. Er beweegt dan ook weinig bovenaan de ranking. In de top 10 blijft alles bij het oude met Andy Murray op 1 voor Novak Djokovic en Stan Wawrinka.

Steve Darcis was in afwezigheid van Goffin de Belgische kopman in het Davis Cupduel tegen Duitsland. "Shark" vervulde die rol in de Fraport Arena in Frankfurt met verve want met winst tegen zowel Philipp Kohlschreiber (ATP 28, +1) als Alexander Zverev (ATP 21, +1) had hij een heel groot aandeel in de onverhoopte kwalificatie voor de kwartfinales van de Wereldgroep. Op de nieuwe wereldranking zakt Darcis vandaag wel een plaatsje naar nummer 59. Darcis en Goffin zijn deze week aan de slag op het ATP-toernooi in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Lager op de ATP-lijst wipt Arthur De Greef (140e, +3) over Ruben Bemelmans (151e, -10). Zij vormden samen met Joris De Loore (197e, -6) het succesvolle team van Davis Cup-kapitein Johan Van Herck. Kimmer Coppejans (186e) werd niet geselecteerd.

bron: Belga