Goedkoop genieten in de herfstvakantie

Goedkoop genieten in de herfstvakantie

Yes! De herfstvakantie is aangebroken en dat betekent: eindelijk weer even vrij van school, studie of werk. Dit is het ideale moment om tot rust te komen en om iets tofs te doen. Maar met de feestmaanden in het vooruitzicht, wil je natuurlijk ook nog wat geld overhouden. Hoe doe je dat tijdens de herfstvakantie?

1. Op bezoek bij bomma en bompa

De herfstvakantie is het moment bij uitstek om eens familie en vrienden te bezoeken die je eigenlijk veel te weinig ziet, zoals je bomma en bompa of vrienden die verder weg wonen. Je kunt natuurlijk ook vragen of ze een dag of een paar dagen bij jou langskomen als je dat plezieriger vindt. Kook zelf je favoriete maaltijd, schenk er een lekkere wijn bij en eindig de avond met een goede film op de bank. Of haal eens wat oude foto's van zolder om herinneringen op te halen. Wedden dat je een fantastische dag hebt (voor weinig geld)?

2. DIY

Ben je al bekend met DIY? Het betekent Do It Yourself, dingen die je zelf kunt maken: van woonaccessoires, kleding en schoolspullen tot aan customized smartphonehoesjes en koekjes. Op Pinterest en Youtube vind je ontelbaar veel ideeën die je zelf nooit had kunnen bedenken. Je vult eenvoudig de hele vakantie met je creatieve DIY uitspattingen.

3. Gratis dagje weg

De term ‘gratis' klopt misschien niet helemaal, omdat bijna alles wel iets kost. Maar er zijn genoeg dingen die je kunt doen waar je geen tickets voor hoeft te kopen. Denk maar aan het bos, waar het in de herfst prachtig is. Of ga naar het strand waar je heerlijk kunt uitwaaien en fijn in de duinen kunt wandelen. Ook veel kinderboerderijen zijn gratis toegankelijk, dus een goed alternatief voor een dagje dierentuin.

4. Thuisbios

Naar de bioscoop is leuk, maar voor een ticket ben je tegenwoordig zo tien euro per persoon kwijt en dan komen daar nog de veel te dure drankjes en popcorn bij. En dat terwijl je tegenwoordig voor bijna niets de nieuwste films en series ook via bijvoorbeeld Netflix thuis op de bank kunt bekijken. Maar hoe maak je film kijken thuis ook bijzonder (voor de kinderen)? Zorg ervoor dat de woonkamer helemaal donker is en maak zelf popcorn. Voor extra ruimte kun je ook altijd een paar matrassen, kussens en dekens vóór de televisie leggen, zodat je heerlijk kunt loungen tijdens je thuisbioscoop sessie.

Met deze tips wordt je herfstvakantie zowel voor jou als je portemonnee een succes. Geniet ervan!

Wil je er toch ook nog een dagje of een paar dagen tussenuit? In het artikel ‘Zo wordt de herfstvakantie awesome!' vind je fijne deals voor als je toch nog op stap wilt gaan.