Goedkeuring Gewestelijk Bestemmingsplan nieuwe stap in Neo-project

Goedkeuring Gewestelijk Bestemmingsplan nieuwe stap in Neo-project

De Brusselse regering heeft vandaag de nieuwe versie van het Gewestelijk Bestemmingsplan goedgekeurd. Daarin worden de nodige voorwaarden gecreëerd voor het Neo-project op de Heizelvlakte. Een vorige aanpassing werd door de Raad van State vernietigd. Voor Brussels schepen Philippe Close, de voortrekker van het Neo-project, is de beslissing van de regering een belangrijke stap in de realisatie van het Neo-project, nadat enkele dagen geleden een akkoord gesloten is over de integratie van een gemoderniseerd Mini-Europa in het project. Vanaf nu kunnen de bouwaanvragen ingediend worden. "Dit is goed nieuws en betekent een belangrijke stap voor het project. Ik herinner eraan dat Neo een belangrijk project van herverstedelijking is die een antwoord biedt op de demografische en economische ontwikkeling van Brussel", stelde de schepen.

Het Neo-project bestaat uit een winkelcentrum van 72.000 m2, 9.000 m2 horeca, een bioscoop, een binnenspeeltuin, een themapark, 590 woningen, een bejaardentehuis, kantoren, een ondergrondse parking en groene ruimten. De start van de werken is voor 2019 voorzien. In een tweede fase is ook een congrescentrum en een hotel voorzien.

Volgens Close zal het project voor 3.000 jobs in het Brussels gewest zorgen. Vanaf 2021 moet de Heizelvlakte een nieuwe levendige wijk worden met een winkelcentrum, congrescentrum, ontspannings-, sport- en parkinfrastructuur.

bron: Belga