"Goed nieuws voor reizigers dat staking is afgeblazen"

"Goed nieuws voor reizigers dat staking is afgeblazen"

De spoordirecties reageren vanmiddag tevreden op het nieuws dat er komende week nog niet gestaakt zal worden op het spoor. "Dat is zeer goed nieuws voor de reizigers", zo klinkt het. De socialistische spoorbond ACOD/CGSP had vorige week een stakingsaanzegging ingediend vanaf 12 juni om 22 uur tot en met zondag 19 juni om 22 uur. Later werd die aanzegging zelfs nog met een week verlengd, waardoor een serieuze verkeerschaos op het spoor dreigde. Maar vandaag besliste de socialistische bond om voorlopig nog niet naar het stakingswapen te grijpen, "om het overleg een laatste kans te geven". De bedoeling is om volgende week alsnog een akkoord te bereiken met de spoordirecties.

Bij spoorwegmaatschappij NMBS reageert men zeer tevreden op het feit dat de stakingsdreiging alvast met een week is uitgesteld. "Het is uiteraard zeer goed nieuws voor de reizigers dat de staking is afgeblazen", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols, die verder niet wil ingaan op het verloop van de onderhandelingen.

Ook HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel, is tevreden dat het overleg wordt voortgezet. "Volgende week zetten we echt alles op alles. We hopen dat we er dan wel uit zullen raken", aldus woordvoerster Kim Buggenhout.

bron: Belga