Glenn Frey van Eagles overleden op 67-jarige leeftijd

Glenn Frey van Eagles overleden op 67-jarige leeftijd

Volgens zijn bandleden overleed hij aan de complicaties van reumatoïde artritis, een acute dikkedarmontsteking en een longontsteking. Frey was al enkele weken ernstig ziek."Woorden kunnen niet beschrijven hoe we lijden; noch onze liefde en respect voor alles wat hij ons gegeven heeft, zijn familie, de muziekgemeenschap en miljoenen fans overal ter wereld", laat de band weten via een persbericht.

Vorig jaar in november annuleerde de rockgroep al een optreden in Washington wegens de gezondheidsproblemen van Frey. In 2016 hadden de Eagles opnieuw plannen om op te treden. Of die optredens door zullen gaan, is nog onduidelijk.

De Eagles waren bijzonder populair in de jaren 70. Wereldwijd verkocht de band meer dan 150 miljoen platen. Hun grootste hit, 'Hotel California', werd in 1976 geschreven door Glenn Frey en Don Henley, die nog steeds deel uitmaakt van de groep. Nadat de groep uit elkaar viel in 1980, waagde Frey zich aan een solocarrière. In 1985 scoorde hij een hit met 'The Heat is On', nadat het nummer een jaar eerder gebruik werd in de film 'Beverly Hills Cop'. Sinds 1994 treden de Eagles opnieuw samen op.

https://www.youtube.com/watch?v=lrfhf1Gv4Tw