Glasgow 2018 - Baanwielrennen - "Zesde plaats is logisch resultaat in mijn 1e groot omnium"

Glasgow 2018 - Baanwielrennen - "Zesde plaats is logisch resultaat in mijn 1e groot omnium"

Robbe Ghys heeft zaterdag de dag op het EK baanwielrennen afgesloten op een zesde plaats in het omnium. "Voor mijn eerste omnium op het hoogste niveau kan ik niet meer verwachten", liet Ghys na afloop optekenen. "Misschien kan ik in de toekomst op een podium mikken." Deze olympische discipline die bestaat uit vier disciplines op één dag (en niet langer zes op twee dagen) en was voor Ghys de tweede proef op twee dagen, na de zevende plaats in de ploegenachtervolging vrijdag.

Ghys was in de afsluitende puntenkoers zeer actief. Hij sprong nog van een elfde naar een zesde stek in de eindafrekening. "De puntenkoers is mijn ding", was hij na afloop duidelijk. "Ik heb mijn start een beetje gemist, maar kon uiteindelijk zelfs nog één tot drie punten meer hebben binnengehaald."

De Europees beloftenkampioen van vorig jaar in de Madison (samen met Lindsay De Vylder) neemt maandag, samen met Kenny De Ketele, nog deel aan de puntenkoers. "We hebben al een Wereldbekermanche (in Apeldoorn in 2016) samen gewonnen, het podium is dus haalbaar", besloot hij ambitieus.

bron: Belga