Glansrol voor Arsenalspelers in advertentie tegen homofobie

Glansrol voor Arsenalspelers in advertentie tegen homofobie

Homofilie mag dan wel ongeveer aanvaard zijn in onze samenleving, in het voetbal is dat allerminst het geval. Uitlatingen van Jan Boskamp en René Van der Gijp over homofilie, waar ze zich later wel voor geëxcuseerd hebben, bewijzen dat.

Arsenal FC, een team uit de Engelse Premier League, lijkt te beseffen dat de boodschap niet alleen van de FIFA of UEFA moet komen, maar ook van de spelers zelf. In deze heerlijke video vol humor en de nodigde dosis zelfspot, geven de spelers van Arsenal een duidelijke boodschap tegen homofobie.

De advertentie die in samenwerking met het Britse bedrijf Paddy Power werd gemaakt, vraagt aandacht voor de #RainbowLaces beweging. Deze beweging pakt de discriminatie van seksualiteit in het voetbal aan. De beweging roept spelers op om regenboogveters te gebruiken en steun te tonen met de hashtag #RainbowLaces op sociale media.

Stonewall UK, de grootste Britse liefdadigheidsinstelling voor lesbische, homo- en biseksuele vrouwen, maakt ook deel uit van de samenwerking.

Wie de Premier League goed kent of Arsenal intensief volgt, zal onder andere Walcott, Santi Cazorla (in een fantastische rol), Olivier Giroud en Oxlade-Chamberlain herkennen.