Gilles Van Bouwel kroont zich tot De Slimste Mens ter Wereld

Gilles Van Bouwel kroont zich tot De Slimste Mens ter Wereld

Gilles Van Bouwel mag zich minstens een jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen, nadat hij donderdagavond de finale van de gelijknamige quiz op VIER won. In het ultieme duel klopte Van Bouwel StuBru-presentatrice Eva De Roo. Olga Leyers eindigde derde. De 28-jarige Van Bouwel, die eerder dit jaar bekend werd als "De Mol" en nu voor VIER werkt, had zich woensdag samen met De Roo en ten nadele van Jonas Geirnaert geplaatst voor de finale. Ze kregen het gezelschap van presentatrice Olga Leyers, die eerder dit seizoen indruk had gemaakt door ondanks haar jeugdige leeftijd (19 jaar) het deelnamerecord van elf afleveringen te evenaren. In de finale sprong Van Bouwel al snel naar de leiding en die plaats stond hij niet meer af. Leyers miste dan weer op een haar na het duel om de titel van Slimste Mens toen ze zich misrekende en "stop" riep bij de laatste beeldfragmentvraag - over D-day - toen ze nog enkele seconden onder De Roo stond.

De Roo begon met een achterstand aan het gevreesde zenuwslopende finalespel, maar maakte die al snel goed door telkens vier van de vijf trefwoorden te raden rond "de vaakst in films verwoeste monumenten" en "Blondie". Het vervolg was razend spannend, maar tot een tactisch steekspel kwam het niet. De Roo moest immers meteen passen toen presentator Erik Van Looy naar haar kennis over "Sisyphus" peilde en Van Bouwel maakte het af met vier correcte antwoorden over de Griekse mythologische figuur. Hij hield zelfs nog 85 seconden over.

"Ik ben keiblij!", stamelde een verraste Van Bouwel meteen na afloop. "2016 is zo'n raar jaar voor mij geworden, het is erg moeilijk te vatten. Dit is een heel mooie kers op de taart, ik kan eigenlijk gelukkig sterven nu."

bron: Belga