Gilbert mist Waalse klassiekers door pijnlijke nier

Gilbert mist Waalse klassiekers door pijnlijke nier

Gilbert liep de blessure op toen hij afgelopen zondag ten val kwam in de Amstel Gold Race. «Toen ik viel, voelde ik pijn», legt de Ardennees uit. «Eens op de fiets ging het steeds beter, maar jammer genoeg keerde de pijn aan mijn onderrug terug.»

In het ziekenhuis bleek dat de kopman van QuickStep Floors een klein scheurtje in de rechternier heeft opgelopen, waardoor hij een week volledig moet rusten. De Waalse Pijl van woensdag en Luik-Bastenaken-Luik op zondag komen dus te vroeg.

Een tegenvaller, aangezien Gilbert dit seizoen op wolken rijdt. Naast de Amstel won de voormalige wereldkampioen de voorbije weken ook de Driedaagse van De Panne en de Ronde van Vlaanderen. «Het is spijtig dat ik de wedstrijden van deze week mis want de conditie was super, maar ik ben al erg blij met wat ik heb verwezenlijkt», klinkt het.

Na het uitvallen van Julian Alaphilippe is Gilbert al de tweede kopman voor de klimklassiekers die ze bij QuickStep Floors moeten missen. De druk komt zo vooral bij de Ier Daniel Martin te liggen, die Luik-Bastenaken-Luik in 2013 al eens won.