Gilbert komt niet aan de start van Parijs-Roubaix

Gilbert komt niet aan de start van Parijs-Roubaix

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen wordt nu klaargestoomd voor de Ardense klassiekers in het tweede deel van het voorjaar. De eerstvolgende koers van de 34-jarige Gilbert wordt de Brabantse Pijl, die op 12 april gereden wordt.

Uitrusten

Gilbert was vorige week zelf vragende partij om deel te nemen aan Roubaix. Een wedstrijd die hij nog maar één keer reed (in 2007), maar die hij ooit op zijn palmares wil.

Zijn ploeg, en vooral teammanager Patrick Lefevere, was het idee minder genegen. Maar na de overwinning van Gilbert in de Ronde werd er toch getwijfeld. Nu is de knoop evenwel doorgehakt. "Na zijn geweldige overwinning in de Ronde was het zeer aanlokkelijk om Philippe ook zondag op te stellen", liet Lefevere optekenen, "maar we hebben beslist dat hij beter kan uitrusten en daarna weer kan trainen voor de Ardense klassiekers."

Tom Boonen

«Parijs-Roubaix heeft een enorme aantrekkingskracht op mij», stelt Gilbert, «maar ik zal er dit jaar niet rijden. Ik moet een pauze nemen en dan kan ik beginnen denken aan de Ardense klassiekers, waar ik met Julian Alaphilippe en Daniel Martin een sterk team zal vormen."

Gilbert wenst kopman Tom Boonen tot slot het allerbeste toe voor zondag. "Tom heeft in zijn laatste koers alle steun nodig die hij kan gebruiken, en een sterk team is daarbij een belangrijke factor. Ik wens hem zeer veel succes.»

Bron: Belga