Gilbert en Van Aert moeten Boasson Hagen voor zich dulden in eerste etappe

Gilbert en Van Aert moeten Boasson Hagen voor zich dulden in eerste etappe

De Noor Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) heeft vandaag de eerste etappe van de 71e editie van het Critérium du Dauphiné (Fra/WorldTour) op zijn naam geschreven. Met Philippe Gilbert en Wout van Aert stonden er twee Belgen op het podium. De 32-jarige Boasson Hagen haalde het na 142 kilometer tussen Aurillac en Jussac in een sprint voor Philippe Gilbert en Wout van Aert.

Bjorg Lambrecht ontsnapte binnen de laatste twintig kilometer uit het peloton en kreeg voorin het gezelschap van Oliver Naesen en de Deen Magnus Cort, die beiden deel uitmaakten van de vlucht van de dag. Het trio sprokkelde een voorsprong van ruim 30 seconden bij elkaar. In de afdaling naar Jussac werden ze echter op 600 meter van de meet gegrepen.

Morgen krijgen de renners in de tweede etappe 180 kilometer tussen Mauriac en Craponne-sur-Arzon voor de wielen geschoven. Het peloton mag zich verwachten aan een heuvelachtig parcours. De Dauphiné eindigt zondag 16 juni. Vorig jaar pakte de Brit Geraint Thomas de eindzege. De Tourwinnaar is er in deze editie echter niet bij. Hij koos voor de Ronde van Zwitserland om de Ronde van Frankrijk voor te bereiden.

bron: Belga