Ghislaine Maxwell vreest hetzelfde lot als Jeffrey Epstein in de cel

Ghislaine Maxwell vreest hetzelfde lot als Jeffrey Epstein in de cel

Ghislaine Maxwell is een voormalig Britse socialite en de dochter van de overleden mediamagnaat Robert Maxwell. Maar ze is vooral bekend als de beste vriendin van de overleden miljardair Jeffrey Epstein, voor wie ze minderjarige meisjes ronselde. Zelf zou ze de meisjes in meerdere gevallen ook hebben misbruikt.

Voor die federale misdrijven is ze nu opgepakt, nadat ze bijna een jaar uit handen van de politie (en FBI) heeft weten te blijven. Ze zit nu in New York in de cel, waar ze vreest voor haar leven.

Epstein-lot

Zoals u zich wellicht kunt herinneren, stierf Jeffrey Epstein in zijn cel. Zelfmoord was de officiële conclusie, maar velen betwijfelen dat oordeel. Enkele verwondingen wezen naar wurging én dat de camera's net op dat moment uitvielen, maakte het extra verdacht.

De anonieme bron en vriendin van Maxwell is er heilig van overtuigd dat Epstein is vermoord. Ze vertelt dat Ghislaine Maxwell dit ook denkt en vreest dat haar hetzelfde lot wacht. De twee wisten namelijk tal van onverkwikkelijke details over tal van machtige figuren als Donald Trump en Bill Clinton.

Papieren onderbroek

"Ghislaine is bang dat ze de dag van haar proces niet zal halen", aldus de vriendin in The Sun. Ze wijst een eventuele zelfmoord alvast van de hand: "Ghislaine zou zichzelf nooit iets aandoen. Als er iets met haar gebeurt, moeten we andere conclusies trekken."

Die kans is overigens erg klein, want de gevangenis heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zo heeft ze geen lakens of beddengoed, en draagt ze uitsluitend papieren kleding.