Gewapende man opgepakt na wilde rit door Antwerpen

Gewapende man opgepakt na wilde rit door Antwerpen

Rond 10u45 werd in het centrum van Antwerpen een auto opgemerkt met Franse nummerplaten. Het voertuig reed aan hoge snelheid door de stad, onder meer over de drukke Meir, en bracht meerdere keren voetgangers in het gevaar. Militairen probeerden de auto staande te houden, maar de chauffeur kon ontkomen en reed verder richting de Schelde. De soldaten verwittigden het snelleresponsteam, dat het voertuig ter hoogte van de Kaaien, aan de Sint-Michielskaai, staande hield.

De bestuurder is Mohamed R., een Fransman van Noord-Afrikaanse origine van 39 jaar oud. Hij had zich geparkeerd en gaf zich zelf over. De man staat in Frankrijk bekend voor verboden wapenbezit. In de koffer van het voertuig werden steekwapens, een riotgun en een een bus met onbekende inhoud aangetroffen, meldt het federaal parket.

«Veel erger voorkomen»

Op een in de haast bijeengeroepen persconferentie bedankte Antwerps burgemeester Bart De Wever de militairen en het snelleresponsteam voor hun optreden. «Op deze manier is er misschien veel erger voorkomen».

Naar aanleiding van het incident wordt in Antwerpen de waakzaamheid verhoogd. Op plaatsen waar veel volk samenkomt, zal er meer politie aanwezig zijn en ook Defensie maakt extra manschappen vrij.