Gewapende groep doodt 13 mensen tijdens feest in Mexico

In Minatitlán, een stad in de Mexicaanse deelstaat Veracruz, zijn vrijdagavond op een privéfeest 13 mensen gedood door een gewapende groep. Dat meldden de lokale autoriteiten. Volgens getuigen en overlevenden doken de aanvallers rond 21 uur lokale tijd (zaterdagnacht 4 uur Belgische tijd) op in het restaurant, waar een privéfeest aan de gang was. Ze probeerden een van de gasten te ontvoeren, maar de andere genodigden grepen in om dat te voorkomen.

Volgens de Staatsveiligheid vroegen de aanvallers naar een persoon die bekend staat als "El Beky". De onbekenden "openden het vuur en doodden zeven mannen, vijf vrouwen en een minderjarige", klinkt het in een mededeling van Staatsveiligheid, waarin ook staat dat drie mannen en een vrouw gewond raakten.

Het leger en de politie zijn tussengekomen om de getuigen te beschermen en te zoeken naar de daders van de aanval.

De deelstaat Veracruz wordt zwaar getroffen door geweld van de georganiseerde misdaad. Meerdere drugkartels strijden er om de controle over de petroleumrijke regio in het oosten van Mexico. In december trad Cuitláhuac García Jiménez als nieuwe gouverneur aan met de belofte binnen twee jaar het geweld 'significatief' terug te dringen. Volgens een officiële telling zijn in acht jaar in de regio 518 lijken ontdekt.

bron: Belga