Geschoffeerde serveerster krijgt 6.000 euro van vreemden op het net

Geschoffeerde serveerster krijgt 6.000 euro van vreemden op het net

Het verhaal van Ashleigh Schultz stak de kop op nadat Ntokozo Qwabe, een van de klanten, uitpakte met de feiten op Facebook. Toen hij en zijn kompaan de rekening gepresenteerd kregen, vulden ze op de lijn voor de fooi in dat ze "Fooi zullen geven wanneer zij het land teruggeeft."

"De dienster komt terug om af te rekenen. Wanneer ze het het briefje ziet, begint ze te beven. Ze verlaat ons en barst uit in typisch blanke tranen (Waarom huil je wanneer we enkel een vriendelijk verzoek geven? lol!" vervolgt Qwabe op Facebook. De man, een student aan de Universiteit van Oxford, voegde ook nog toe dat hij niet kon ophouden met lachen na het voorval.

Zijn daad ging niet onopgemerkt voorbij. Shile Ngobese was een van de eerste die specifiek op zoek ging naar Schultz om haar een extra grote fooi te geven. "Qwabe is iemand die beweert te spreken voor de onderdrukten en de rechteloze mensen, maar hij heeft wel het lef om jonge, werkende vrouw te kleineren. Serveersters zijn geen rijke mensen, ze krijgen een klein loon en proberen ze verdere kansen na te streven. Met een kleine daad wou ik de Zuid-Afrikanen tonen dat ons land geweldig is als we elkaar respecteren", getuigt Ngobese aan News24.

Het idee van Ngobese kreeg nog een vervolg op het internet, waar iemand een pagina op poten zette voor de serveerster op crowdfundingsite GoFundMe. Op amper vier dagen tijd doneerden mensen van over de hele wereld bijna 6.000 euro voor de vrouw. De campagne is ondertussen afgesloten en de organisator bekijkt nu hoe ze het geld tot bij Schultz zal krijgen.

Foto GoFundMe