Gert Verheyen: "Geen enkele coach overleeft 5 op 30"

Gert Verheyen: "Geen enkele coach overleeft 5 op 30"

Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie besloten KV Oostende en zijn coach Gert Verheyen in onderling overleg een punt te zetten achter hun samenwerking. In een gesprek met sportief directeur Hugo Broos gaf Verheyen aan dat hij zelf niet langer kon functioneren in deze situatie. "Het is beter dat de club doorgaat zonder mij. Geen enkele coach overleeft een 5 op 30, dus neem ik mijn verantwoordelijkheid", laat Verheyen optekenen. Sportief directeur Hugo Broos neemt de rol van trainer over, naar Engels model, samen met Franky Van der Elst en zijn staf. "Ik voelde al een hele tijd hoe zwaar dit op de mens Gert Verheyen woog", legt Broos uit. "Het frustreerde hem dat hij de ploeg niet op de rails kreeg. Hij heeft alles gedaan om die neerwaartse spiraal om te draaien. Het is dan typisch Gert, en dat moeten we waarderen, om zelf open en eerlijk aan te geven dat het zo niet verder kan en dat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen. Ikzelf neem nu over samen met Franky Van der Elst en we starten met nieuwe ambitie aan play-off 2 en we willen de reguliere competitie afsluiten met eindelijk een zege tegen een topclub."

Oostende zegt Verheyen dankbaar te zijn dat hij de club "ondanks een moeilijk overgangsjaar, in eerste klasse kon houden". "We hadden niet verwacht dat we nu nog afscheid zouden moeten nemen van Gert. Hij kreeg altijd ons vertrouwen, want we wisten dat we opnieuw moesten bouwen. Tegelijk voelden we dat hij niet altijd even gelukkig was, omdat resultaten uitbleven, maar toch hoopten we op de kentering in play-off 2", stelt CEO Patrick Orlans.

"Het is bijzonder jammer. Maar KVO is een club in volle beweging, met veel gedreven en ambitieuze mensen. Samen met de nieuwe voorzitter zullen we er alles aan doen om er opnieuw positivisme en geestdrift in te krijgen. Dat zijn we verplicht aan onze fans en onze sponsors", gaat Orlans verder. "We zullen de komende weken proberen om met Hugo Broos en voorzitter Frank Dierckens de juiste beslissingen te nemen en er dan opnieuw vol voor te gaan, want we zullen play-off 2 niet zomaar laten schieten en starten daar met gezonde ambities. Bovendien willen we ook nog graag een topwedstrijd winnen in de reguliere competitie."

Oostende speelt in de reguliere competitie nog op het veld van AA Gent (zondag) en thuis tegen Anderlecht (17 maart).

bron: Belga