Gerechtelijk onderzoek geopend naar ongeval met voetganger op Buitenring

Gerechtelijk onderzoek geopend naar ongeval met voetganger op Buitenring

Naar aanleiding van het ongeval op de Brusselse Buitenring waarbij gisterenochtend een voetganger omkwam, heeft het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek geopend voor onopzettelijke doodslag door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg. Dat meldt het Brusselse parket. De omgekomen voetganger, een 42-jarige man, was eerder donderdagnacht naar het ziekenhuis gebracht na een dronken val maar had dat ziekenhuis later verlaten. De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) had de veertiger donderdag rond 03.30 uur aangetroffen op het kruispunt van de Lenniksebaan. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol en was lichtgewond. Volgens de man zelf was hij op de openbare weg gevallen. De agenten lieten een ziekenwagen komen, die de man naar het ziekenhuis bracht.

Een tweetal uur later reed een wagen op de Brusselse Buitenring dan een voetganger aan die de ring aan het oversteken was. De voetganger overleefde die klap niet en al snel bleek het om dezelfde man te gaan die eerder al was overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Brussels parket had gisteren zelf al een aantal onderzoeksdaden bevolen, onder andere om het traject van het slachtoffer en zijn staat van dronkenschap te verduidelijken, en heeft nu besloten een gerechtelijk onderzoek te openen voor onopzettelijke doodslag door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg. Voorlopig gaat het om een onderzoek tegen onbekenden.

bron: Belga