Gepensioneerde helpt jongeman das knopen

Een gepensioneerde man die een jongeman helpt met het strikken van zijn das. Een klein gebaar, maar de foto gaat de wereld rond. 
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Een voorbijganger zag het tafereel in een treinstation in het Amerikaanse Atlanta en maakte er er een foto van. Hij plaatste de foto op Facebook en schreef er het volgende bij:

"De zittende jongeman had moeite met het strikken van zijn stropdas. De vrouw in de rode jas zag dit en vroeg "Weet je hoe je je stropdas strikt?", waarop de jongen antwoordde: "Nee, mevrouw." De vrouw tikte daarop haar man op zijn schouder en vroeg hem om de jongeman te helpen. De oudere man schoot hem zonder enige twijfel te hulp door hem stap voor stap uit te leggen hoe hij zijn stropdas moet strikken. Daarna bekeek de man hoe de jongen het nogmaals zelf deed, stap voor stap, waarop de man hem vertelde of hij het goed had gedaan. Ik stond een stukje van ze af, maar dichtbij genoeg om het gesprek te kunnen volgen. Ik kwam nog een stukje dichterbij om deze foto te maken van het tafereel, voordat ik de trein instapte. I love this!"

Het bericht werd ondertussen al meer dan 312.000 keer geliket en zo'n 126.500 keer gedeeld.

Foto Facebook / Redd Desmond Thomas