George Lucas wil betaalbare woningen bouwen op zijn Skywalker Ranch

Nu hij Star Wars veilig uitbesteed heeft kan George Lucas zich volledig focussen op zijn vastgoedprojecten. Na een museum in Chicago, heeft hij nu ook plannen voor betaalbare woningen op zijn Skywalker Ranch. Mensen die het niet kunnen veroorloven om in San Francisco te wonen kunnen nu aan de andere kant van de Golden Gate Bridge gaan wonen in wat normaal gezien een van de duurste plaatsen van Californië is.

Lucas denkt aan een 225-delige gemeenschap op zijn bijna 2000 hectare grote terrein, daardoor zou het een van de grootste betaalbare woonprojecten zijn in de regio. "We hebben genoeg miljonairs hier. Het wordt tijd dat we woningen hebben voor de gewone werkende mens," aldus Lucas via zijn advocaat.

Skywalker

Het is geen geheim dat San Francisco een serieus huisvestingsprobleem heeft. Aannemers proberen nog zo veel mogelijk wooneenheden in de dure stad de wringen. Maar er is gewoon niet genoeg plaats. Oakland heeft al voorgesteld dat vastgoedontwikkelaars aan de andere kant van het water kunnen bouwen. Het project van Lucas zou helpen het probleem te bestrijden en de mensen die zich geen woning in het dure stadscentrum kunnen veroorloven toch een idyllisch plekje geven.

Voor je je hele hebben en houden inpakt en richting San Francisco trekt wel nog een belangrijk ding om in je achterhoofd te houden: De belangrijkste doelgroep die Lucas in gedachten heeft zijn mensen die op de Skywalker Ranch zelf werken, waardoor het vergelijkbaar is met de projecten van Facebook. Bij de bouw van hun nieuwe hoofdkwartier werden er ook woningen voor de eigen werknemers gebouwd. Slapen op een paar meter van je bureau, het heeft zijn voordelen, maar zeker ook zijn nadelen.