“George Clooney vreest in een rolstoel te belanden”

“George Clooney vreest in een rolstoel te belanden”

De rugklachten van de 58-jarige steracteur begonnen al in 2005 toen hij tijdens de opnames van de film Syriana ernstig ten val kwam en zijn ruggengraat beschadigde. Een operatie bracht uiteindelijk verbetering, maar na een scooterongeluk in Italië in 2018 kwam de pijn terug.

Amal & George Clooney - Foto AFP / T. Fabi

"Soms kan George niet eens opstaan zonder steun of hulp en zijn grootste angst is vastgekluisterd te raken aan een rolstoel", klinkt het. Hij zou het afgrijselijk vinden afhankelijk te worden van anderen, en al helemaal van zijn vrouw Amal (41)."

Wankel huwelijk

De rugklachten hebben geen goede invloed op hun toch al wankele huwelijk, aldus de vriend. "Die voortdurende onderhuidse angst zorgt voor veel spanningen in hun relatie, want Amal krijgt het gevoel dat George haar niet helemaal vertrouwt en haar buiten sluit. Bovendien ergert ze zich aan zijn vrienden en zegt ze dat hij te veel drinkt."

"Deel fortuin in veiligheid gebracht"

"Hij van zijn kant vindt haar steeds snobistischer en zegt me altijd dat Amal zichzelf veel te serieus neemt. Er wordt trouwens ook gezegd dat hij het grootste deel van zijn fortuin van 500 miljoen dollar in veiligheid heeft gebracht, zodat Amal er bij een eventuele scheiding niet aan kan komen. Of dat waar is, weet ik niet, maar feit is wel dat George' rugproblemen hem kreupel dreigen te maken en dat dit meteen ook het einde van zijn huwelijk zou kunnen betekenen."