Georg Preidler stapt na dopingbiecht op bij FDJ

Georg Preidler stapt na dopingbiecht op bij FDJ

De dopingbekentenis van de Oostenrijkse renner Georg Preidler blijft niet zonder gevolgen. De wegen scheiden immers met zijn team Groupama-FDJ.

De Franse WorldTourploeg laat weten dat Preidler uit eigen beweging en met onmiddellijke ingang zijn ontslag heeft aangeboden. De 28-jarige renner verwees daarbij naar zijn "onaanvaardbare betrokkenheid" bij het Oostenrijkse dopingschandaal. Volgens FDJ heeft Preidler toegegeven eind 2018 twee bloedtransfusies te hebben ondergaan. FDJ zegt de feiten te betreuren en samen te werken met alle instanties.

Enkele dagen na zijn landgenoot en collega-renner Stefan Denifl geeft Preidler in de Oostenrijkse media toe dat hij zijn toevlucht heeft genomen tot verboden bloedtransfusies. Beide bekentenissen kwamen er nadat vorige week een dopingzaak losbarstte in Oostenrijk. Op het WK noordse ski werden meerdere langlaufers opgepakt, de Oostenrijker Max Hauke werd zelfs op heterdaad betrapt tijdens een bloedtransfusie. De spil in de zaak zou een Duitse arts zijn.

bron: Belga