Gentse studente geslagen in café nadat ze aangesproken wordt op haar "te blote" outfit (video)

Gentse studente geslagen in café nadat ze aangesproken wordt op haar "te blote" outfit (video)

Anna Da Costa wandelde woensdagavond met een vriendin naar huis. Ter hoogte van een café op de hoek van de Krevelstraat en de Sint-Lievenspoortstraat in Gent liet ze haar deodorant uit haar zak vallen. Plots begon een van de klanten haar te beledigen, vermoedelijk omdat ze schaars gekleed was door de warmte. “We waren zomers gekleed, een rokje en een topje. Maar het was dan ook 30 graden. Die man vond er niets beter op dan naar ons te roepen dat we vuile hoertjes waren en dat hij ons ging neuken”, vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Klap van cafébaas

De 19-jarige studente liet dat niet zomaar zeggen en maakte de man duidelijk dat zijn uitspraken niet door de beugel konden. “Ik ben toch een homo en jij bent lelijk en dik”, reageerde hij. Op het moment dat Anna's vriendin voorstelde om door te gaan, kreeg Anna uit het niets een klap van de cafébaas. “Mijn vriendin heeft onmiddellijk de politie gebeld en ik heb intussen aangifte gedaan. Ik had enorme hoofdpijn door die slag, ik ben donderdag ook nog naar de dokter geweest om de vaststellingen te doen. Vreemd wel dat de andere klanten het gewoon lieten gebeuren in plaats van mij te helpen of te verdedigen”, klinkt het.

Onderzoek

De Gentse politie is op de hoogte en is een onderzoek gestart. “Ik hoop dat hij gestraft wordt. Ik ben het echt beu dat zulke dingen blijven gebeuren. Er zijn zoveel vrouwen die lastiggevallen worden of erger. Dit moet stoppen”, besluit ze.

I guess you can't walk around in a skirt anymore pic.twitter.com/TbkJQsPxuD

— Anna (@anna_mfdc) June 25, 2020