Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk

Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk

Twee maanden nadat de stad Gent bekendmaakte dat de inrichting van een supermarkt in de Sint-Annakerk wordt overwogen, blijft Delhaize bevoorrechte partner in het project. De commercialisering van het neogotisch monument zorgt voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. Het stadsbestuur kon dinsdagavond niet zeggen of Delhaize een verbrekingsvergoeding kan afdwingen indien de onderhandelingen worden afgebroken.

De kritiek doet schepen van Erediensten Sami Souguir (Open Vld) alleszins niet van koers veranderen. Delimmo blijft bevoorrechte partner zoals op 6 december werd bekendgemaakt na een oproep voor geschikte projecten. Het stadsbestuur onderhandelt in de tussentijd niet met andere kandidaten. De vastgoedtak van warenhuisketen Delhaize wil in de monumentale kerk een supermarkt inrichten met een wijnbar. Mogelijk komen er ook appartementen.

De keuze zorgde voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. PVDA verzamelde bijna 4.000 handtekeningen om de toewijzingsprocedure te heropenen. Maar het stadsbestuur wijkt na twee maanden niet en zegt enkel zijn aanwezigheid toe op een hoorzitting op vraag van N-VA.

Die gaat door op 11 februari.

bron: Belga