Gent komt te laat op dreef tegen uitgekookt Wolfsburg

Gent komt te laat op dreef tegen uitgekookt Wolfsburg

Beiden ploegen kopieerden van bij de start elkaars opstelling. Op het eerste echte gevaar was het tien minuten wachten tot Depoitre goed met het hoofd afgelegde naar Foket, die de bal onbesuisd overschoot. Het middenveld van Gent moest ondertussen de wet van de sterkste ondergaan en kwam minder aan de bal dan gehoopt. De Duitsers waren het gevaarlijkst via rechtsachter Jung, die een aantal keer de achterlijn haalde en met één van zijn voorzetten Mitrovic bijna tot een owngoal dwong.

Na een half uur leek de motor van AA Gent wat beter te gaan draaien. De Belgische kampioen won meer duels en drukte Wolfsburg verder weg van het eigen doel, maar vlak voor rust kregen de bezoekers uiteindelijk toch wat ze verdienden. Draxler gleed makkelijk voor Foket en plaatste, na aan knappe één-twee, de bal simpel in doel. Aan enthousiasme ontbrak het Gent in de eerste helft zeker niet, maar de uitvoering was niet precies genoeg om voor veel gevaar te zorgen.

Klasseverschil

De tweede helft startte net zoals de eerste. Een enthousiast Gent probeerde wel, maar een agressief Wolfsburg liet de landskampioen niet in zijn spel komen. Depoitre werd directer en sneller gezocht, maar hij bleef in de tang zitten van het uitstekende duo Dante-Knoche. Na een kleine tien minuten maakte Gent het nog wat moeilijker voor zichzelf. Neto speelde de bal te kort terug, Draxler ging ermee aan de haal en stiftte hem over Sels. Wolfsburg liet de bal aan Gent en gokte, met succes, op de tegenaanval. Na een uur dook Kruse goed op aan de eerste paal en zette de 0-3 op het bord. De thuisploeg had geluk dat het kort daarna geen 0-4 werd, toen de bal van Kruse op de paal strandde.

Gent bleef met een strijdvaardig hart voetballen en dat resulteerde nog in een knappe goal van Kums. Het was het teken voor de Gentenaren om nog een laatste offensief uit hun benen te schudden, wat nog een aansluitingstreffer van de ingevallen Coulibaly opleverde. Maar zelfs met twee thuisdoelpunten, lijkt het Europese avontuur van Gent nog voor de terugwedstrijd al zo goed als voorbij.

In de andere wedstrijd ging Real Madrid met 0-2 winnen bij AS Roma. De doelpunten kwamen van Cristiano Ronaldo en Jesé Rodriguez. Radja Nianggolan speelde de hele partij.

Foto Belga / J. Jacobs